HAIR



1. Hur får du ditt hår så vågigt? Jag sover med två hårt flätade flätor. 2. Vad använder du för stylingprodukter, schampo/balsam osv? Använder egentligen inga stylingprodukter, förutom Wellas hårspray någon gång då och då. Vilket schampo och balsam jag använder varierar jättemycket, men något jag alltid använder efter att ha duschat håret är Natusan Kids balsamspray.

Chocolate and cookiedough



Är så rastlös att jag har fått ta till drastiska åtgärder
denna dag, som exempelvis bakning och...bakning! Den ultimata sysselsättningen när man är krasslig, vilket har resulterat i att jag har bakat tillräckligt med kakor för att mätta en hel armé. Så om ni känner sötsug så är mitt hus the place to be just nu!

Stilguide: Höstskor



Mina personliga favoriter av höstskor som mer än gärna får skydda mina fötter från vattenpölar och löv i höst ihopsatta i ett collage just for you. Vill ju inte att ni ska frysa om fossingarna!

Can you make me bananapancakes and say everything's allright?



Just nu: spenderar kvällen precis som jag spenderat resten av dagen, dvs. döende i min egen självömkan i soffan med godsaker och hyrfilm. Adderar en extra shot Ipren på det så ska jag nog vara på fötter imorgon!

Söndagens


Linne - HM, skjorta - Gina tricot, halsband - Lindex, fjäderclutch - Cubus, skor - Dinsko.

Det händer att jag är frisk

Är totaldeckad idag. Antar att det här är vad jag får för att jag inte vilade i helgen när jag kände att jag höll på att bli sjuk. Fan alltså, har-inte-tid-med-det-här!


And you give yourself away




Började dagen med lite vardagslyx
i form frulle på Waynes för att förbereda mig inför en lång dag med bland annat skola och lunch på Storken med några fina vänner. Kvällen har therefore ägnats åt lugna aktiviteter så som salladsmiddag och solnedgångsmys med familjen.

Nu ska jag kväva min måndagsångest med hjälp av Hellström, puss babies!

En tredjedel av den jag var går hem, för en är krossad och en är din


Tunika - HM fashion against aids, solisar - HM.

Note: åkte hemifrån klockan 07.20 imorse och kom precis hem igen. HERREGUD vilken tung dag!

Baby you hurt me, I want to be free


 

Skaldjur på Hambergs förvandlades snabbt till skaldjur på Lingon när vi till vår besvikelse insåg att Hambergs har stängt på söndagar. Men en apgod skaldjurstallrik och en fin kväll senare måste jag ändå säga att jag är väldigt nöjd och belåten. Farsgubben likaså. En top notch söndag!

Plans of tonight



En tidig fiskbaserad middag
på Hambergs tillsammans med pappa, följt av bio i form av Inception på Spegeln. Those are the plans of tonight, och jag är inte den som klagar!

Rehabilitering

Just nu: unnar mig lite rehab i form av en förmiddag med melonätning i soffan, följt av cholkladkaksbak. Gilla!

Kräftskiva


Mina pussungar Sara, Maria, Madde och Polak vid kvällens början.


Mina resterande homies.




Nöjd kvinna!


Kvällens värd Sara och jag. Bild tagen av Madde.


Snyggingarna Emma, Madde och Maria. Bild tagen av Madde.


Bordskavaljéer.


Stilrent på dansgolvet!




Maria, Emma och Sara strax innan hemgång.

Det blev bra igår, riktigt bra. Med kräftor som serverades i en utsmyckad lada, dans med höga klackar på trägolv och en holländare som inte kunde svenska, följt av efterfest i Bälinge och därmed den roligaste bilresan ever. Toppade det med en mobilkamera som jobbade på högvarv och lyckades ganska bra som stand-in för kameran som glömdes hemma. Jag är nöjd!

Kräftskiva vs. sjuksäng



Mitt öde inför kvällen pendlar just nu
mellan att gå på världens underbaraste kräftskiva och att titta på Sagan om ringen i soffan. Under tiden ska jag passa på att ta fram bössan och skjuta den jäveln som skapade det här med virus och förkyldningar. Gud gubben, känner du dig lite träffad just nu kanske? Passa dig jävligt noga.

Sushi by Frisell




Har gjort egen sushi med mamma ikväll!
Hur freakishly awesome är inte det? Efter ett skärsår och ett x-antal misslyckade försök kan jag inte påstå att jag är någon naturbegåvning. Men det är fan i mig tanken som räknas.

Dagens



Skjorta - HM, magtröja - Bikbok, shorts - Gina tricot.


Använder ett gammalt axelband som skärp och har röda ögon idag, det säger väl allt? Tack och hej leverpastej.

The heartache can wait




Det bästa med att skolan har börjat igen
är att jag får spendera tid med mina fina "jensenbrudar". Att få fika, shoppa, promenera och framför allt - äta lunch tillsammans. Cupidosallad stod på dagens lunchmeny. Och så lite cherrys på det förstås!

My head speaks a language I don't understand





A massive change of plans,
vilket innebar Gränby centrum och plockmat med mamma istället för skola och shopping istället för plugg. Så kan det gå när inte locket är på, babes. Nu: powerwalk!

Gone, going, gone


Klänning - VILA, skjorta - HM.


I'm off! I sommarklänning drar jag mig mot Uppsala city för lite plugg med ett kaffe-stopp på vägen. Latero!

Höstjackor


Tre höstjackor man inte skulle banga på i första taget! Från vänster: Weekday, Topshop, Monki.

Without me you got it all, so hold on



Lite bilder tagna under dagens gång. Funderar starkt på omkategorisera min blogg till matblogg, eller potentiellt salladsblogg. Salladbyfrisell.blogg.se klingar ju rätt bra, right?

Why so serious?



Dagens:
tröja - Bikbok, halsband - hemmagjort, sjal - HM, byxor - HM, klackar - Belle shoes. Kommentar: känner att modeagenturerna kommer att köa här utanför efter att ha sett den här bilden! Den här posen är the next big thing, tro mig.

I'm a hazard to myself



Beger mig in till stan för en date med Polak följt av lunch med pappa och till sist skola iklädd fjäderhalsband och kilklackar. So far, so good!

MYS



Just nu: myser till det rätt rejält med film, te och levande ljus medan regnet öser ner utanför fönstret. Top notch!


Choking on your lullabies



Dagen har dels fyllts upp av höstterminens första skoldag men också av lite powerwalk, lunch, häng med babesen och fika på Barista. Lite jobb och mycket belöning skulle man alltså kunna säga. Helrätt!

WANTED



Höstens most wanted landar för min del utan tvekan på den här jackan från Topshop. Kan-inte-sluta-tänka-på-den. Bild: kling.

Let go, you're killing me



Har spenderat förmiddagen i skuggan med mitt "barnvakts-barn" Gurrasnurra och lärt honom allt jag kan om precis allt från hur man är en gentleman till att man inte bör stoppa maskar i munnen. Vi behöver fortfarande jobba lite på det där med maskarna, men annars rullar det! Nu: lunchtime.

I stopped dreaming and now I'm supposed to fill it up with something


Brillor - Weekday, kofta - Lindex, tröja - Gina triot, shorts - La Redoute, portfölj - second hand.

Har precis kommit hem från morgonrundan och taggar nu inför tre timmars barnvaktande. Nanny Malin?

A hallelujah-moment



Har enda sedan den här klänningen sålde slut i hela jävla världen jobbat som en galning för att mot alla odds få tag på en ändå. Så behöver jag säga att det känns rätt skönt att denna godbit nu är på väg hem till mig? Halle-fucking-lujah!

Yesterday





















Trots att jag mådde dåligt igår slutade kvällen i hemmafest. Linus stod för lokalen och det bjöds på underhållning av finaste kvalité. Golvvärme och fläkt på köpet. Lycka och glädje mot alla odds!

Och jag behöver komma loss



Vaknar klockan sju varje morgon, dricker kaffe och studsar hyperaktivt på stolen tills folk börjar vakna till liv. Vilket troligen innebär strax efter att jag har ätit lunch. Och då har halva dagen gått, fem timmar av de ca tjugofemtusentrehundrafyrtio jag har kvar att leva. Slutsats: sommarlovs-livet passar mig inte.

And off we go



Nu sticker jag och möter upp mitt crew hemma hos Madde, party on sötnosar!

One night to push and scream, and then relief



Tunika - Fashion against AIDS by HM, brillor - Åhléns.

I skrivande stund: har mensvärk, can't talk. Måste äta vindruvor, NU.


Boktips



Det här är vad jag roar mig med i värmen. Izobel Hadley Kamptz Jag går bara ut en stund gör så att jag gråter, skrattar, ler och mår illa på samma gång. So damn good!

NO MORE DRAMA

Ibland känns det bara så överdrivet. Ja, precis alltihop. Ibland gör det nästan ont i mig för att jag tycker så synd om de människor som måste överdriva relativt oviktiga och ointressanta händelser och göra det till något så enormt. Något så chockerande. Något så skandalöst.

Vart man än går och i vilka kretsar man än rör sig i får man alltid inside information om vem som är horigast, vem som hade sex med tre killar samma kväll, vem som är sjukt blåst and so on. Den där informationen är det första som börjar disskuteras efter att man tagit hand med någon för första gången. Förstår ni hur förvridet sjukt det är? Det är så jävla smärtsamt att se folk se ner på varandra och dra ner varandra i skiten konstant. Den här eviga överdramatiken, överdrivenheten och upphetsningen av att se andra falla äcklar mig så mycket att jag kallsvettas när jag skriver det här. Är det såhär det är? Är det meningen att man ska behöva höra förnedrande och elaka saker om sig precis hela tiden trots att det enda man någonsin gjort sig skyldig till är att försöka leva sitt liv? Är det okej att förvandla någon till en skandalös hora utan hjärna bara för att man vill ha något att berätta för tjejkompisarna över morgonkaffet? Är det värt det?

"Livet är ett spel och jag vill inte vara med" - indeed.

Dagens



Kavaj - Lindex, klänning - HM, halsband - Gina, clutch - Gina, skor - Dinsko.

Note: svidar nu om från detta till något mer lämpligt för vad jag ska ägna mig åt ikväll, nämligen hundvaktning. Mjukisbrallor - check!

Obsessions



Sushi, kaffe och vindruvor har varit mitt absolut största beroende denna sommar. Känns ändå som ett relativt hälsosamt beroende med tanke på att sushi garanterat inte kommer att lämna mig för någon med större bröst eller finare leende. I'm playing it safe this summer.

Gårdagens



Magtröja (egentligen sjal) - HM, skjorta - HM, byxor - HM, väska - Gina, klackar - Mexico.

Note: när man har halvtimme på sig att försöka gå från morgonrock och tovor i hela håret-stil till klar för resturang-stil kan man inte göra så mycket annat än att slänga upp håret i en hästsvans och lite spontant knyta en sjal runt boobiesarna. Det kändes som det enda rätta.

Wish I could spin my heart in to reverse, just to have you back again



När man sitter på Åkanten med en tallrik oskalade räkor framför sig och en av sina bästa vänner på andra sidan bordet, då är det ganska svårt att inte vara lycklig. Onormalt och ologiskt lycklig av att älska sommaren som mest just när den håller på att ta slut.

MOT CITY



Nu sticker jag till stan för bio och resturangbesök med Viktoria. Iklädd leopardmönster och magtröja. Frågan är: kan det bli bättre?

I could really use a wish right now

Nu: Åker in till Gränby centrum för lunch och shopping. Mission: Att slippa tänka. Det känns vattentätt!

Dagens



Linne - Bikbok, skjorta - HM, shorts - Gina tricot, skor - Dinsko, halsband - Lindex.

Candycanes and cottoncandy


Gina tricot, 3 för 129:-

Undrar om det är helt okej att bli godissugen när man tittar på ett par trosor? För sanningen är nog att jag köpte dessa mer för att tugga på dem än för att ha på mig dem. Men, whatever makes you happy liksom.

Greetings from space, I am lost without a trace




Sol, glada människor, uteserveringar och rea precis överallt.
Uppsala när det är i sitt esse. Har spenderat dagen på café Unicos uteservering njutandes av en av sommarlovets sista dagar i sällskap av världens bästa mamma. Awesomeness.


All this weakness makes me so sick




Sorterar smycken och kläder
till perfektion då det känns som om det är den enda jag har kontroll över just nu. Vid min sida har jag mina bästa vänner frukt och latte. Det känns stabilt. Kontrollerat.

HM Trend



Jag har PMS och jag ska ha det här halsbandet om jag så måste döda någon för att få det. Frågor på det?

MYS





...med Sushimiddag, tänd brasa och måndagsfilmen på femman. Har lika mycket mensvärk som Robert Pattinson har sexappeal, men annars är det all good. Dags för måndagsmys! 

Autopilot, take my hand and lead me home



Ett långrandigt kap som ger illusionen av en längre kropp, vilket mina 164 cm inte tackar nej till! Från HM Divided.

Järngänget



Spenderat förmiddagen i Uppsala city och på Waynes tillsammans med Clara, Polak och Viktoria för lite catch-up, fika och shopping. Dom kan göra en regning dag till en fin dag, mitt lilla järngäng.

När du har spring i dina ben och jordens dragningskraft känns klen



Kan man dö av rastlöshet? Isåfall ligger jag på min dödsbädd for sure. Därför ger jag mig nu ut på jakt efter spänning med noll procents överlevnadsförmåga och lokalsinne i bagaget. This will be good. This will be great. (Uttalas med en lätt touch av ADHD och rastlöshet-spasmer.)

Maybe this is what happends when a tornado meets a volcano



Skulle egentligen befunnit mig hos ett väldigt speciellt födelsedagsbarn denna kväll, men saker blir aldrig riktigt som man tänkt sig. Så, next up: recovery hos Polak med film och tröst-ätning. Det enda rätta.

And it hurts with every heartbeat

Idag har jag släppt taget om det enda som nog någonsin betytt någonting.
Behöver jag nämna att hjärtat känns ovanligt tungt?

Vad jag bryr mig om nu är att du kommer nära mig, även om det är för sent att älska dig


Mina fina babes Polak, Viktoria och Madde.


Det blev ett väldigt brud-dominerat litet party med mycket dans!


"Måla läppstift med ögonbindel på personen till vänster om dig."


Resultatet.



Kvällen igår spenderades mestadels på Polaks mysiga altan och på hennes dans-vänliga vardagsrumsgolv i ett hus fullproppat av galna brudar. Spotify-klassiker, godis, hemgjorda daquiris. Vem behöver män liksom?

My heart in thousand pieces



Nu sticker jag! Kvällen kommer att spenderas i Polaks lya, hemmafest och en lyckad kväll väntar!

Mitt hjärta är ditt att förstöra


Malin och Emma på Tzatziki.






Snyggingarna Ebba, Emma och Malin.

Yesterday. En kväll spenderad på världens underbaraste uteservering en ljummen sommarkväll tillsammans med mina otroligt saknade vänner. Perfektion. What else can I say?

I'M OFF



I'm off to
TZATZIKI för god middag med fina, saknade vänner. Hej!

Jag ska resa dit din värme aldrig når



Kavaj - Gina, halsband - Vero Moda, armband - HM, väska - Gina.

What the hell am I doing here? I'm standing where you left me.



Spenderat förmiddagen inne i stan för Waynes-lunch och inköp av ny mobil.
Nu: boka bord, skita och duscha inför kvällens middag!

I know you want me to stay, but It's easier to just leave

NU: drar på mig mjukisdressen och sticker till Polak för middag och mys med henne och Viktoria. Gött!

NYTT



Yttligare två väskor från Gina tricot inhandlade. Börjar likna en väsk-orgie här hemma, men vad kan man göra åt saken när shoppinggenen i en tar över så fort man ser en röd rea-lapp liksom? Det var ödet. Ment to be.

I'm no longer that wasted disco-girl



Något av det värsta jag vet med mig själv är att jag aldrig kan vara still. Aldrig stanna på ett ställe för länge eller vara nöjd med tillvaron, aldrig, aldrig någonsin. Jag vill alltid ha det jag inte kan få. Jag vill alltid vara där jag inte är. Sammanfattning: dags att åka hem igen.

You tried to hold my hand



I'm off! Ska slänga i mig en Ipren eller två, fika tillsammans med en gammal goding till barndomsvän och senare gå förhandsvisningen av VILAS höstkollektion. Om inte magen tagit kål på mig tills dess det vill säga.


Sick and tired of always being sick and tired

Fjärde morgonen i rad som jag vaknar upp stelfrusen, med svullna ögon och en mage som värker. Fjärde natten utan sömn. Varför kan jag inte bara - för en gångs skull - få vara frisk?

DAGENS



Klänning, raybans och smycken - HM.

RSS 2.0