Love is my drug

Nu vankas det rajtan-tajtan! Jag ska snart på middag i stan (det betyder att jag slipper fläskkotletten) tillsammans med AP och Vickis. Får vi tid över kilar vi nog ner till svandammen och raggar på killar, och vid eventuell brist på killar går det ju exakt lika bra med svanar.
Undrar vad en svan tänder på...?


Varför inte liksom?

How about a round of applause and some standing ovations för mig? Jag är nämligen uppe ur sängen. Man skulle kunna kalla det för ett litet hallelujah-moment för min del. Nog för att jag älskar min säng men lagom är ju ändå bäst om man säger så. Idag är det för i övrigt fredag, vilket betyder att min käre far kommer att trycka i mig en fläskkotlett med bearnaisesås ikväll. Suck. Nej, nu ska jag ut och mata fåglar för att komma över min fågelfobi. Som jag för i övrigt inte har.



It's been a long year. How's your halo?

 


Här om dagen fyllde en nära vän till mig år.
Eller, en person som har varit en väldigt nära vän till mig iallafall. Förra året firade jag hennes födelsedag tillsammans med henne, och året innan dess också. I år har jag knappt ens sagt grattis.


Är det inte konstigt hur det kan bli? Hur man ett år kan skratta, skämta och umgås med en person dagligen, för att nästa år ha tappat kontakten helt. Ett år. När man lovat varandra en livstid är inte ett år inte speciellt lång tid.

"So what? Saker förändras" tänker ni, och det är nog också den främsta anledningen till att sånt här händer. Eller åtminstonde så är det vad man intalar sig själv och alla andra. "Det var inte vårat fel. Vi förändrades bara".

Klart som fan att det var vårat fel, det finns ingen annan att skylla på. Kan man inte få en så självklar sak som vänskap att fungera, så har något gått väldigt fel på vägen. Det är inte det att jag inte tror på att saker och ting förändras. Saker förändras. Människor förändras. Livet förändras. Men det är just det faktumet som gör att jag omöjligt kan tro på att förändringar påverkar vänskap. För skulle det göra det så är ju ordet "föralltid" bara tomt jävla skitsnack, eller hur? För saker förändras. Och kommer alltid att göra det. Men det betyder inte att man kommer att sluta älska varandra på vägen.
 

Om man lovat varandra trofast kärlek genom eld och vatten ska den kärleken vara tillräckligt stark för att inga förändringar i hela världen ska kunna hindra den. Men ändå lämnar vi våra vänner när vi behöver varandra som mest, ändå snackar vi skit bakom ryggen på personerna vi en gång grät ut hos, ändå låter vi stoltheten ta över istället för att förlåta varandra för våra brister medans vi har chansen.
Mänskligt? Tonårstjejer är inte mänskliga.


Hej och hejdå

Pallar inte blogga. Jag är sjuk. Skyller på det.
Bilderna är från midsommar. "Det är det här man har bilddagboken till Malin". Men nej. Jag är för cool för det.













Lucky me...

Halla halla. Detta är ett meddelande från Malin. Det blev inte mycket festivalliv för mig inte. Igår eftermiddags kände jag mig helt plötsligt så svag att jag knappt kunde andas, bröstkorgen orkade liksom inte röra sig. Precis allt gjorde ont, jag kunde knappt ha bh på mig för att det gjorde så jäkla ont. Och så det helt enorma illamåendet jag kände, behöver vi kanske inte ens gå in på. Mat har liksom inte ens varit att tänka på för min del sen dess.

Så det som skulle bli den roligaste veckan på sommarlovet resulterade i sjukhusbesök. Hur som helst så är jag hemma nu, dock sängliggande och extremt deppig. Och imorgon blir det sjukhuset igen.


Nu planerar jag att spendera resten av sommarlovet åt att glädjas över att allt går så JÄVLA BRA för mig JÄMT.


Gästbloggsinlägg 2

Måste bara visa vad jag fick av mor min!


Nya pjux är ju aldrig fel liksom! Suktat efter dessa snyggingar läääänge, nästan lite sexappeal på dom här måste jag nästan säga...


Gästbloggsinlägg 1

Gästbloggare under v.31 när Malin är i Emmaboda och roar sig: Amanda Polak
Hej på er! Det här är ju helt nytt för mig, blogga på en seriös blogg för en gång skull. Ska bli skitkul att få gästblogga här, och jag ska göra mitt bästa för att leva upp till era förväntningar :)

Hur kommer detta att gå till? Jo, först och främst så kommer jag att blogga precis som en "vanlig" bloggare, lägga upp bilder och berätta om min vardag osv (ska ioförsig jobba på en liten ridskola hela veckan, men de blir säkert roliga updates iallafall :D). Sen kommer jag dessutom få (nästan) daglig update från Malin i Emmaboda, så jag kommer att göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade om vad Malin gör och hur hon har det!

Puss!
/ Amanda


Goodbye, Apathy




Från och med idag tills nästa söndag så kommer en än så länge hemlig (jag har nämligen inte hittat någon frivilig än) gästbloggare att blogga istället för mig eftersom att jag är och roar mig på festival.

Så fortsätt läsa, det blir säkert jätteintressant. Pusssssshej

Exclusively on Malins blogg only vers.2

Då var det dags för lista nummer två, denna gång för alla manliga läsare där ute! (Rikard jag vet att du läser) Tyvär hoppade de övriga jurymedlemmarna av när de hörde att det inte var killar som skulle bedömmas...Nu är det hur som helst de kvinnliga hollywood stjärnorna som ska rankas i topp fem. Jag anser mig själv fullt kapabel att göra detta (efter min egen smak) men eftersom att jag inte är en perverterad kille så kommer dessa kvinnor ej bli bedömda efter storleken på deras bröst, tyvär.


På femte plats...




5. Kirsten Stewart!
Vem vill inte vara i Kirstens skor efter att ha sett henne ligga under Robert Pattinson? Hon är dessutom så vacker att man nästan blir lite tårögd.




På fjärde plats...



4. Jessica Alba!
En sån där tjej som gör att man blir extremt irriterad på sina killvänner när dom pausar filmen varje gång hon dyker upp i rutan. Men jag antar att det är naturens lag.



På tredje plats...



3. Megan Fox!
Har blivit utsedd till världens sexigaste typ tre jävla gånger tror jag. Nej nej, jag är inte avundsjuk.



På andra plats...



2. Keira Knightley!
Jag har älskat Keira Knightley sen jag var typ 7 år, och hon är ju så snygg att man nästan är beredd att bekämpa sin heterosexualitet.



Och på första plats...




1. Scarlett Johansson!
Okej, här har vi den självklara vinnaren. Hittade jag en önske-ande som gav mig tre önskningar så skulle min första önskan vara att se ut exakt som henne.

This is no bridget jones

Att vara seriös har aldrig varit min grej, och alltså, det är ju faktiskt lite synd nu när jag tänker på det. Jag skulle vara cool som seriös, typ iskall, stenhård. Och stor. Ja, stor skulle jag nog också vilja vara.

Men från en sak till en annan. Nu är allt kirrat och klart! Snart åker jag på Emmabodafestivalen, och förhoppningsvis kommer jag tillbaka också! Men att komma tillbaka har ju aldrig riktigt varit min grej det heller.


Exclusively on Malins blogg only

Idag listar en anonym tjej-jury på mfrisells.blogg.se de fem absolut charmigaste killarna just nu. Nu syftar vi inte på klassisk kändis-snygghet som man ser i ungefär varenda jävla manlig skådespelare nu för tiden (det var bättre förr...), nej vi snackar sexappeal och dragningskraft här. Vi har bedömt efter mängden "vill ha"-faktor på hollywoods eftertraktade ungkarlar och har efter flera månaders research lyckats rangordna dessa och plocka fram fem vinnare. Njut av vårat arbete, vi börjar dock närma oss klimakteriet med rasande fart och tål inte riktigt kritik.


På femte plats...



Ryan Renolds!
Han är relativt okänd men så söt att man bara vill.......ja, vi ska nog undvika att gå in på det där. Men vi menar, kolla på honom! Han är törnrosa i mansform, han är som godis i en fast skepnad, och han har en mage som inte ens mormor skulle tacka nej till.  Vi har bara ett enda tips till er läsare, se filmen The proposal och tillåt er själva att få er första kändis-förälskelse, han är så värd det.


På fjärde plats...



Ryan Gosling!

Har ni sett The notebook? Ja, isåfall förstår ni nog varför denna kille är med på topp 5-listan. Charmigare kille går knappast att hitta, och det faktum att vi har kommit fram till att vi skulle börja gråta av lycka om en kille ens höll ut stolen åt oss gör att den här gentlemannen får oss att vilja släppa ut håret, smörja in oss i olja och kråla runt till låten "feels like true love". Vi har bara en sak att säga: marry us Ryan.


På tredje plats...



Ewan Mcgregor!

Vi började nästan gråta under reaserchen på den här killen. Repliker som "honom skulle jag kunna krama oavbrutet i 32 timmar" upprepades ett flertal gånger med längtan i rösten, knän började skaka och vissa av oss hade enorma koncentrationssvårrigheter. Okej vi erkänner, han är egentligen inte speciellt supersnygg. Men efter att ha sett den kalssiska filmen Moulin Rouge avgudar vi honom ändå.


På andra plats...



Channing Tatum!
Har ni hört talas om sexappeal? Channing Tatum skapade det uttrycket, det är vi i juryn totalt säkra på. Det kan fan inte vara helt lagligt att se ut som han gör, att prata som han gör eller att le som han gör. Detta är mannen som får Brad Pitt att se ut som ett grönt litet träsktroll. Vi vet inte riktigt varför, men vill inte så mycket annat än att ta på hans rakade huvud just nu.



Och på första plats...



1. Robert (fucking) Pattinson!
Tjejers smak varierar brutalt, men VEM kan motstå den här näst intill omänskliga hetingen? Han har inte alls den där klassiska "hoppa in i bilen baby så ska jag hugga lite ved åt dig"-snyggheten, men våra attraktionsmätare sprängs ändå i luften vid blotta tanken på honom. Ärligt talat, vi bryr oss inte om att du aldrig duschar Robert. För dig skulle vi stå nakna och fastbundna på Vaksalatorg under turistsäsongen i flera dagar. För dig skulle vi göra lumpen. Två gånger.

HAHAH

Detta inlägg gjordes inte aaaaalls i syfte att skämma ut någon.


Henrik Åhr



Nicko Peterson, Jonte Andersson och Filip Eriksson



Erland Pettersson och Amanda Polak aka. det perfeka paret(?)



Jenny Forsén och Sofie Blom



Martin Mellåker och Malin Frisell



Alex Forslund




Robert Andersson aka. Kattungen och Joel Månsson



Marcus Jansson och Bea Klein


Vem är sötast? Personligen röstar jag på mig själv pga den underbara posen och mittbenan. Mums.

Feel like hurting somebody



Sitter just i denna stund och "kollar på film" med Milla och Amanda, för det är det man brukar skylla på va?

Så kan det gå när locket är på

Jahapp, idag drog ett visst killgäng iväg på en roadtrip så jag och Amanda bestämde oss för att göra detsamma, fast i en något mer limited edition. Vi drog lite spontant till skokloster, det var utan tvekan vårt livs upplevelse.





Snart är det fredags(måndags)mys!

Shit vilken liten hemmafru jag är, har precis lagat mat och det blev JÄVLIGT bra. Snart ska jag mysa-mysa med lite folk och förhoppningsvis en massa nutella.
Men nu ska jag återgå till att agera mamma åt min 6-åriga dotter Amanda Polak. Peace!



Någon gång måste du bli själv

Vad händer idag? Jo jag ska på utflykt med min vän Amanda.
Vart då? DESTINATION UNKNOWN!
Varför? För att vi är spontana.

Och sist men absolut inte minst ska jag tipsa om en superduper viktig blogg (detta gör jag inte gratis utan i utbyte mot att jag får köra min moppe på deras fiddybana 3 gånger i månaden) falconsminimx.blogg.se, gör en visit och stödj den nya versionen av de såkallade moppepojkarna. För inget är ju viktigare.




Såhär fräscha och pigga är vi idag!


Without me you got it all

Vad skulle jag göra utan mina älsklingskillar just nu? Jag syftar såklart på John ME, Kings of leon och Robert Pattinson. Lifesavers.



 
Rob Pattinson - Never think

 
Kings of leon - Knocked up


John ME - Paris

Open the door, I'm gonna make you love me

Dans, sång (rapp), gräsklippare, skratt, gråt och jävligt härliga människor. Summary: Gårdagskvällen var bra. Lite för bra.

 
Elin, Viktoria och jag.

DJ, show me some sympathy!

Jag har en dålig dag. Men livet tar inte hänsyn till mina dåliga dagar. Så ikväll ska jag dansa bort det som gör ont istället för att stänga in mig i ett mörkt rum och böla. Let's call it heartache on the dancefloor.


Klänning H&M, kofta New yorker, nitskärp H&M, nitarmband Bikbok.

True love

Amanda och jag har disskuterat förhållanden idag och kommit fram till att halva tjusningen i att ha ett förhållande är alla extra familjemedlemmar man får på köpet, det finns ju fan nästan ingen man önskar att man var omtyckt av lika mycket som pojkvännens föräldrar och familj (förutom kanske pojkvännen själv).

Som exempel kan vi ta en gång för länge sedan när jag var hemma hos min dåvarande pojkvän och nuvarande vän Alex. Vi var inne i hans rum och kollade väl troligtvis på film eller någonting när det plötsligt knackar lite på dörren, in tittar Alexanders lillasyster Antonia och säger "Malin, jag och min mamma tycker att du är som en ängel för att du är så snäll och söt jämt".
Alex blev lack och jag vet inte om jag visade det just då, men jag blev så jäkla lycklig av den bekräftelsen. Pojkvännens familjs bekräftelse, beat that if you can.

Svarstund

1. Om du fick träffa en människa död eller levande, vem skulle de då vara och varför?
Robert Pattinson tror jag, för att han är den vackraste människan jag sett och för att han är en helt fantastisk musiker.

2. Är du kär i någon, isåfall vem?
Nej. Eller jag håller iallafall på att övertyga mig själv om att jag inte är det! Och vem det är/inte är är inte speciellt viktigt ändå.

3.Har du någon gång i ditt 16åriga liv haft löss?
Yesbox, i 5an and I remember it well, det var eeextremt kaotiskt haha!

4. Är du nöjd med vad du presterat i högstadiet?
Sista året - ja. Men jag kan inte beskriva med ord hur besviken jag är på mig själv över hur jag betedde mig i 7an och 8an, jag lät hur jag mådde då gå ut över mitt skolarbete och höll helt enkelt på att ge upp. Jag tyckte att allt var värdelöst och meningslöst, inklusive skolan, och det finns inget jag ångrar mer i mitt liv hittills.
Jag är dock nöjd med hur hårt jag kämpade sista året och över att jag inte gav upp.

5. Vilken är din favoritlåt?
Skinny love - Bon Iver och Never think - Robert Pattinson

6. Varför började du blogga?
Jag kände för det helt enkelt, jag älskar att skriva.

7. Hur länge har du bloggat?
Sen 7an.

8. Vilken blogg läser du dagligen och är din favorit?
dollyblond.se, kenzas.se, chaarmigast.blogg.se och ahillers.blogg.se. Kenzas är favoriten!

9. Är du bortskämd?
Alldeles för bortskämd enligt min mening!

10. Hur har du gjort så att ditt hår blivit så långt?
Jag har inte gjort någonting alls, mitt hår växer som ogräs.

11. Har du haft ett seriöst förhållande någon gång?
Alex är det seriösaste förhållandet jag haft, om man kan kalla det seriöst vet jag inte.

12. Hur lång är du och vad väger du?
163/164 ungefär. Jag väger mig inte.

13. Vad gör du på fritiden?
I nästan hela mitt liv har jag ägnat all min fritid åt ridsporten. Nu när jag har tagit en paus från tränandet, är jag med mina vänner, springer och pluggar när jag går i skolan.

14. I vilken affär köper du helst kläder?
MQ.

15. Favoritplagg?
Mjukisbyxor haha!

16. Om du skulle bli tillsammans med någon i bjk, vem skulle det vara och varför?
Åh den här frågan känns så svår...Sist svarade jag Filip, så jag gör väl det igen av samma anledning som förra gången.

17. Vem var du senast kär i och varför?
Jag anser själv att jag aldrig har varit kär. Eller snarare - jag anser att man kan tro att man är kär eller har varit kär, och sen möter man "den rätta" och inser att man aldrig någonsin har varit kär förut. Och "den rätta" kan man aldrig komma över, hur man än försöker, och eftersom att jag inte är olyckligt kär i någon av mina ex så har jag ju uppenbarligen inte varit riktigt kär. Logiskt ellerhur?

18. Är du en "förhållande tjej" eller en "strul tjej"?
Jag är nog mer "förhållande-tjej" än dom allra flesta tror jag! Jag tror att anledningen till att jag har haft svårt att få förhållanden att funka och är så kräsen beror på att jag faktiskt är den där tönten som i hemlighet drömmer om att gifta mig vid 17-års ålder (för att det känns sådär galet RÄTT!) och rymma iväg med någon jag älskar mer än mitt eget liv, á la twilight-stuk, och som den obotliga romantikern jag är kommer jag nog aldrig sluta hoppas på att det kommer att hända.

19. Har du dåligt självförtroende? Hur döljer du det så bra isåfall?
Ja, mitt självförtroende är nog inte det starkaste direkt. Jag är därimot inte tjejen som grabbar tag i magfettet och beklagar mig inför tjejkompisarna innan idrottslektionerna, då jag inte tror att bekräftelse (dvs tjejkompisarnas "men guuuummman du är inte aaaaalls tjock") är vägen till ett bättre självförtroende. Jag anser att det är mitt problem snarare än någon annans och därför tror jag att folk inte uppfattar mitt självförtroende som dåligt.

20. Är du lycklig?
Till och från :)

21. Vad gillar du på killar?
Stora (jag gillar känslan av trygghet man får när man är med dem) och mörka killar när det gäller utseende.

22. Vad ser du som avtändande?
Haha, MYCKET kan jag säga! Men jag kan göra en 3 i topp-lista.
1. Det där överdrivet snälla flirtandet, typ "du är så fin" och bla bla bla, har blivit så jäkla uttjatat att det faktiskt är avtändande. Ingen menar ändå det dom säger så då kan det lika gärna vara!
2. Killar som bråkar. Det är nog det omognaste, mest ansvarslösa och mest avtändande en kille kan göra.
3. Killar som är för fulla är avtändande.

23. Hur känns det att alltid överskugga sina vänner?
Eh oj. Jag har aldrig någonsin tänkt på det så, och det är jag övertygad om att mina vänner inte heller har. I mitt umgänge överskuggar vi inte varandra, det vi har är vänskap och ingen tävling.

24. Vad är det bästa med Umeå?
Det är så obeskrivligt vackert!

25. Vad är det sämsta med Umeå?
Kanske att man är så långt ifrån sina nära och kära hemma i Uppsala.

26. Har du saknat din häst?
Nja, inte så att jag har tänkt på det iallafall.

27. Har du någon dold talang?
Mja, folk säger att jag sjunger bra, men jag är alldeles för blyg för att någonsin sjunga annat än i smyg haha.

28. Har du någon hobby (förutom hästen)?
Jag älskar att springa!

29. Vad gillar du bäst på dig själv?
Mina tänder.

30. Vem är mr.X?
Jag har en ny mr.X varje vecka förstår ni väl ;)

Umeå del 1
















Norrlands guld

HEJ! Här kommer lite update från Norr. Jag har varit här i 9 dagar nu och jag och Amanda har gjort allt från att jobba på ett strandcafé till att fiska aborre (Amanda har förminskat aborr-befolkningen i Tavelsjön med FYRA), men nu har hemlängtan börjat smyga sig på. Vi ska dock vara här i 7 dagar till...ja ja, bara att göra det bästa av situationen så att säga! Vi taggar redan tills när vi har kommit hem och får träffa våra andra vänner igen, och komma ner på jorden litegrann igen, att jag är ensam hemma 1 vecka igen när vi kommer hem lockar inte direkt mindre!

Passa på att njuta av friden i Uppsala medans vi är borta, heheheheh. PUSS!

RSS 2.0